Ett email från assistredo skrev:Jag har nu de nya öltypsdefinitionerna för 2007 i min hand.
Jag har några frågor kring några kända kommersiella öl jag har svårt att
klassa in - bra att veta om man vill göra något liknande själv.
1. Liefmans Goudenband - känd som en typisk Oud Bruin enligt vissa men för
alkoholstark för att platsa under rubriken Oud Bruin/flanders brown men den
går väl att köra under 8 D med särskild specifikation. När det gäller
rubriken där så kanske den skulle kompletteras med ../flanders red med tanke
på Rodenbach, eller...?
2. Orval - ljus torrhumlad belgisk ale (amerikansk, tysk och med slovensk
som torrhumling) med engelsk ale-jäst i primären och Brettanomyces i
sekundären/lagringen (flaskan) och bryggd av trappistkloster, ja de här
belgarna. Dricks både färsk och lagrad olika länge och alla är olika men
lika rätt. OG lär ligga på drygt 1050 och IBU vid 40 , FG neråt 1005. Jag
vet inte vad för klass man skulle kunna föreslå möjligen nåt´under 8 D igen,
eller...?
Björn Peterson, Linköping