Sida 1 av 1

Hur få ett bryggerifat tätt?

InläggPostat: onsdag 2024-02-07 21:34
av Carl
Jag har ett bryggerifat 30 liter som jag använt, men inte på ett par år nu. Nu skulle jag behöva tappa upp ett öl på det för att frigöra jäskylen inför nästa bryggning. Jag hällde i lite star san och tänkte trycka ut det med co2 för att få allt sanitärt. Jag lyckades dock inte få fates "kork" med stigarrör att täta mot fatet. Har det suttit någon packning här som jag lyckats slarva bort eller är det tänkt att det ska täta metall mot metall?

1707333715225_small.jpg


Jag har använt en större polygrip för att skruva och det känns inte optimalt. Jag antar att man någonstans kan köpa en passande nyckel (typ G), några tips?

Re: Hur få ett bryggerifat tätt?

InläggPostat: fredag 2024-02-09 20:30
av Pilsnerkokaren
Inte mycket fart i forat längre men min gissning är att det saknas en packning. Kan det bara vara en o-ring i lämplig dimension som saknas?

Re: Hur få ett bryggerifat tätt?

InläggPostat: tisdag 2024-02-13 21:27
av Uffe78
Yes, det saknas en liten packning där.
Jag har köpt från micromatic eller om det var någon annan tillverkare, men den där är inget konstigt, borde säkerligen gå att hitta någon som passar där man säljer o-ringar av olika slag.
Den packning du ser ovanifrån murknar också med tiden, den är däremot något du måste beställa från tillverkare eller underleverantörer.


Skickat från min iPhone med Tapatalk