Saker som är bra, var man köper eller hur man bygger
Moderatorer: martinb, Staffan Ulfberg, Webbgrupp
av jonasg » torsdag 2021-08-19 12:41
Jag har köpt en kolsyretub från Humlegården.
Jag tänkte fylla på den och pratade då med ett lokalt företag. De hade kolsyra för industri och sade att det inte var någon skillnad, och att det är fler hembryggare som fyllt kolsyra hos dem.
Vad jag läst mig till så är det skillnad på hantering och förvaring av livsmedelklassad kolsyra.
Så min fråga är om firmans behållare m.m. (hur de nu förvarar sin kolsyra) kan innehålla skadliga ämnen som gör att kolsyran inte blir lämplig för livsmedel?
-
jonasg
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 37
- Blev medlem: onsdag 2021-03-03 08:45
av Pilsnerkokaren » torsdag 2021-08-19 14:57
Jag har använt både Aligal (livsmedelsklassad koldioxid) och vanlig koldioxid (industrikvalité) utan att mörka någon skillnad.
Gissar friskt men tillverkningen sker nog i samma utrustning, den livsmedelsklassade är dock spårbar.
Koldioxiden är flytande och under tryck när den är i flaska så hanteringen är nog tillräckligt bra för att inte bli kontaminerad av diverse jox.
Jag hade inte tvekat.
-
Pilsnerkokaren
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1463
- Blev medlem: tisdag 2014-05-13 14:59
Återgå till Utrustning, byggtips och mekande
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 62 gäster