dock uppstod ett problem...
första gången som helmaltsbryggare.....
bara delmalt tidigare.
Jag hade en massa gammal humle i frysen som jag ville bli av med. hamnade alldeles för högt med OG 68 vid 22°C Som tur var så hade jag tryckt i mycket humle så jag spädde med vatten när vörten var kyld (hembyggd kylare 23min) 2,5liter och hamnade då på OG 60 22°C
5kg maris otter
150g Carahell 20-30 EBC
100g vanligt havregryn
mäskade med 15liter vatten i 70min bädden höll 66° från början till slut.
lakade med 15liter 78°C vatten.
före koket fanns det 23liter vatten.
vörten kokte vid 110°C
60min 35g egenodlad humle Näs 6,3% alfasyra
15min 50g Amarillo 8,9% alfasyra
5min 50g Amarillo 8,9% alfasyra.
avser torrhumla med 50g Citra när jäsningen avtagit.
Varför hamnade jag så högt i OG?????
Har läst andras recept och tagit lite här o lite där.
(Maltbädden var nästan torr när allt runnit ut.)
Skickat från min SM-G973F via Tapatalk