Moderatorer: martinb, Staffan Ulfberg, Webbgrupp
Orkar inte ens bemöta. Nån annan vettig?Bönan skrev:Är du så orolig, så flaskjäs istället.
Bönan skrev:ja ingen här lär ju veta hur mycket syre det finns i respektive co2 cylinder, jag tror inte mängderna är stora, och definitivt inte så stora så du förstör öl. Den torraste och syrefriaste koldioxiden finns i den co2 som används till kylanläggningar, för den får inte innehålla varken syre eller fukt, men den är inte livsmedelsklassad, då den tas från industrin. Den co2 som används till livsmedel, tas från jäsningsprocesser som jag förstått det.
Jag menar bara att är du så orolig för syret, så är det väl säkrast att flaskjäsa!
Wassborg skrev:Jag har inte märkt någon större skillnad mellan del olika märkena när jag tvångskolsyrat. Efter ett antal jämförelser med kolsyrejäst har jag slutat med att tvångskolsyra. Tror ju troligtvis att majoriteten avd de sista ~0,5% är luft/syre, men vad det än är så påskyndar det oxideringen.
Ja, flaskorna kanske fylls med fryst kolsyra. Men den är absolut inte i fast form när du köper den i butik. Och jag hoppas att alla vet vid det här laget gaser blandas oavsett densitetskillnader. Att pysa ut lite hjälper således inte.
Skulle det inte gå att ändra ordning för dig?
Jäsa ut, torrhummla och köra purge med köpt kolsyra och efter det spunda? Det skulle minska syret vid paketering åtminstone även om ölen utsätts för syre under torrhumling.
Återgå till Utrustning, byggtips och mekande
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 49 gäster