Moderatorer: martinb, Staffan Ulfberg, Webbgrupp
hembryggt skrev:Det blev ju rätt intressant det här. Jag googlade också, utan framgång, på lösligheten av syrgas i flytande CO2. Jag har egentligen inte en aning om hur stor den kan tänkas vara. Om man tar exemplet vatten och syrgas: Är båda i gasform (tänk innestänga i ett kärl som håller över 100 grader) så blandar dom sig, i vilka proportioner som helst. Om däremot vattnet är i vätskefas och syret i gasfas så är lösligheten för syrgas ynka 20 ppm i vatten vid rumstemperatur.
SGP skrev:Jag vet inte om 30 ppm är så mycket, det är ju dessutom en övre gräns. För LODO-kulten är förstås allt för mycket förvisso. Man ska dock komma ihåg att detta är standarden för den koldioxid som säljs till kommersiella bryggerier. Är det gott nog för Spendrups och Pripps så är det gott nog för mig.
skyking skrev:Tar du och kör lite naivt och bara kopplar och kör så har jag för mig att det produceras typ 20 volymer vid jäsning och kör du en 20L-sats och leder det genom ett tomt fat så betyder det att du har en blandning motsvarande 400L CO2 och 20L luft (vilket i sin tur är 4L syre). Man får alltså 99% CO2 och 4% N2 och 1% O2, ingen översexig syrefrihet med andra ord.
Återgå till Utrustning, byggtips och mekande
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 38 gäster