Nu blir det uppgradering i bryggeriet! Från de första trevande stegen med kylväska, via ganska många år nu med 50 l Braumeister, blir det nu ett 20-gallon HERMS-system. Planeringen är väl halvvägs och mycket av inspirationen kommer ifrån http://www.theelectricbrewery.com. De första inköpen är gjorda och leveranserna börjar dyka upp.
Jag tänkte köra denna tråd som dels någon form av dagbok/dokumentation, men också dels för att försöka få input och erfarenheter från andra byggare/bryggare samt att kanske någon har intresse av att dela denna erfarenhet med mig.
Det ni ser på bilden är mitt nuvarande slakteri/bryggeri i ett av uthusen (man skymtar mitt Braumeister i vänstra delen av bilden). HERMS-verket skall emellertid inte hålla till i denna lokal utan skall flytta ner till källaren i huset. Det börjar bli så trångt i slakteribryggeriet så jag måste flytta in nu när jag kommer att uppta ännu mer yta. Det trista är då att jag inte längre får nära tillgång till kylrummet vilket har varit perfekt för att kolsyra fat och förvara fat samt att hämta kyla för jässtyrning mm. Men det får lösas med jäskylar i nya lokalen.
Nu skall jag ut och skruva lite!