Sida 1 av 1

Surkörsbär

InläggPostat: tisdag 2021-01-12 22:06
av Hövdingen
Hallå!
Det här var ursprungligen en (obesvarad) tråd startad om beerguns men frågan är löst. Kan istället passa på att fråga om surkörsbär. Det är rätt svårt att få tag på men det finns en del koncentrat på marknaden. Tror ni man kan använda det som substitut (det är billigare än puré) och isf, hur skulle ni dosera ml/l?

Här är ett exempel på koncentrat
https://naturprodukter.se/produkt/surko ... TjEALw_wcB

Re: Surkörsbär

InläggPostat: onsdag 2021-01-13 09:22
av Saint
Har turen att känna en granne som har två träd som har sjukliga mängder bär varje år. Med det sagt så tycker jag inte att du ska köpa koncentrat. Vanliga frysta körsbär i butik fungerar utmärkt. Bara slänga i frysta bär direkt från lådan/påsen Har gjort det med utmärkt resultat innan jag snubblade över grannens träd. Skulle du sedan få för dig att blanda med hallon så blir det mmmmmm.

Re: Surkörsbär

InläggPostat: torsdag 2021-01-21 20:02
av Karl R
På porter/stoutträffen härom året så drack jag en porter (?) med just sån tillsats.
Den funkade bra. Tyckte det var bra grejer. Sen är det väl inte samma samma om man kriek eller så, kärnorna är ju inte med å sånt där. Men till en del bärsa tänker jag att det funkar bra.

Men såklart, alltid roligare om man får tag i äkta vara.

Jag är inte lika säker som Saint om att man kan byta ut moreller mot vanliga körsbär. Nu är jag förvisso allergisk mot bären, men det funkar av nån anledning när de är i öl, men av källor nära mig är det inte samma sak. Har ett skuggmorell-träd i trädgården även jag.

Re: Surkörsbär

InläggPostat: måndag 2021-01-25 09:12
av Saint
Jag är ganska säker då jag gjort det flera gånger..