Har ca 30 bryggningar i ryggsäcken nu en enkelt process där jag mäskar i ugnen, satslakning genom två hinkar. Dvs så som många har börjat en gång i tiden, ölen har blivit ifrån dåliga till förvånansvärt bra. Har även under tiden laborerat med olika jästemperaturer, återanvända jäst, maltnotor, mäsktemperaturer osv. Men själva bryggprocessen har blivit i princip densamma, givetvis med förbättringar här och där för att få bättre effekt och spara tid. Men i princip densamma och den funkar.
Men funderar ändå att investera i ett bryggverk, men undrar om det är verkligen är värt det om jag "bara" vill ha öl som smakar bra och inte har några större ambitioner om att tävla om ett SM-guld. Utan bara för husbehov och kunna ställa fram en öl som man kan stå för.
Vad är de absolut största fördelarna med ett bryggverk kontra en relativt "slimmad" process att brygga med kastruller, hinkar, termometrar och en hel del känsla? Givet de ambitionerna jag har med min bryggning. Högre effekt är inte en anledning, går att "kompensera" på annat sätt för väldigt liten investering. Tar gärna emot feedback på tex disk och allt kring liggande som är ett måste att hantera men som kanske inte syns i slutresultatet. För jag antar att det är lite mer stök att rengöra ett bryggverk än en kastrull?
Ser fram emot konstruktiva åsikter.