Saker som är bra, var man köper eller hur man bygger
Moderatorer: martinb, Staffan Ulfberg, Webbgrupp
av lehools » lördag 2021-11-27 16:46
Hej. Ville bara kolla om det är ok att tappa upp på fat för att senare sätta på tryck i fatet, låta ölen stå i fatet utan tryck i en månad eller så?
-
lehools
- Satsbryggare
-
- Inlägg: 11
- Blev medlem: fredag 2017-01-13 21:24
av TobiasW » måndag 2021-11-29 17:01
Det du kan göra är att tillföra socker, 3g/l öl, så kolsyrejäser du i fatet och slipper trycksatta med kolsyra senare. Vet inte om det finns några större risker med att inte trycksätta, andra kanske har bättre koll på det.
-
TobiasW
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 33
- Blev medlem: måndag 2017-04-03 10:07
av Hövdingen » måndag 2021-11-29 17:39
I den här delen av forumet hänger bara alla skygga administratörer. Jag tror ni får mer respons som ni skriver i formdelen och utrustning istället
-
Hövdingen
- RIMS-byggare
-
- Inlägg: 470
- Blev medlem: fredag 2019-01-11 14:28
av martinb » tisdag 2021-11-30 10:33
Om du inte har syrefri överföring och inte trycksätter (och evakuerar) så finns den en hyfsad risk för oxidation.
Forummoderator - SHBF Utbildningsansvarig - SHBF Öldomare
Besök HBG2 på
Facebook &
HBG2.se
-
martinb
- Utbildningsansvarig
-
- Inlägg: 1035
- Blev medlem: fredag 2008-07-18 10:17
- Ort: Helsingborg
-
Återgå till Utrustning, byggtips och mekande
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 30 gäster