Då har du fått en helt annan bild av den filmen än jag fick. En kille som behövde ett jobb, och har börjat längst ned i kedjan på ett stort bryggeri med rengöring av fat, uppenbarligen visat potential och fått möjligheten att utvecklas inom ett företag. Han har, kanske med viss assistans från ledning, jobbat sig uppåt. Hade han inte utvecklat ett genuint intresse och varit dålig på det han gjorde hade han nog inte varit med i den filmen.
Nu vet inte jag vad du hade för ölintresse i 23-årsåldern, men baserat på hans ungefärliga nuvarande ålder så var det rätt länge sedan han var 23 och då var ju som bekant öl inte något som kunde dra tusentals människor till mässor och evenemang land och rike runt.
Att du testat deras "basöl" inom bryggmästaren och verkar dömma all deras öl därefter, det är en del,
http://www.bryggmastarens.se/special_edition/ , ja det får stå för dig. Jag ser inte heller något fel att Åbro har en pubkedja där de kan promota sina egna produkter tillsammans med flertalet andra produkter från olika producenter. Om det är fel att tjäna pengar på andras öl (som de troligvis har lägre vinstmarginal på), då borde ju ditt resonemang kunna härleda till att ställen som t.ex. Monks i Stockholm bara kan lägga ned eftersom de säljer andra produkter än sina egna, tja och alla barer som inte serverar egna produkter. Hur vågar de liksom?
Gällande vad "bra öl" är känner jag också att våra åsikter går isär. Jag kan hävda att t.ex. Budweiser är världens bästa öl, sett ur ren produktionsteknik. Det är ingen öl jag gärna dricker då det är inte nåt mina smaklökar går igång på, men rent bryggtekniskt är den nästan perfekt. Att Anheuser-Busch gör bra öl kan t.o.m. Mitch Steele (Bryggmästare på Stone) skriva under på, han har även jobbat där. Jag skulle våga påstå att Åbro gör, och kan göra, bättre kvalitetsmässig öl en flertalet mikrobryggerier i Sverige. Godare eller mer intressant för den redan intresserade? Kanske inte, men kvalitetsmässigt bättre.
Så om en helt sanslöst bra Imperial Stout, eller DIPA, eller Best Bitter, Mörk Tjeckisk Lager, eller nåt annat vinner SM, så har jag fullt förtroende att Åbro kan förvalta den produkten väl och på så sätt sprida medvetenheten om hur bra öl man kan utveckla i hemmet. Ju fler hembryggare i landet, desto bättre, håller du inte med?