Sida 2 av 5

Re: SM 2014 - webbregistrering av öl

InläggPostat: söndag 2014-03-02 22:42
av frol
Så här säger webbregistreringen:
"Du har valt att lämna in dina öl via postbefodran. Tänk på att de skall vara framme senast 2013-04-05." Ser ut som om förra årets datum ligger inne. Vad är det som gäller för postbryggdera?

Re: SM 2014 - webbregistrering av öl

InläggPostat: söndag 2014-03-02 23:07
av Fredrik Almgren
Bra upptäckt

Jag hittar datumet 14 mars i "så tävlar du"-artikeln. Så det bör vara rätt.

Edit: Nu är datumet korrigerat även i brygdöversikten. Så går det när samma info finns på flera ställen :-)

Re: SM 2014 - webbregistrering av öl

InläggPostat: måndag 2014-03-03 13:25
av t_m_jansson
Det ser ut som om någon lyckats registrera en öl endast till folketsval, borde väl inte gå än eller.........

Kanske bara någon som testat, eller har något dragit tillbaka en öl och den har blivit kvar i folkets val.

Re: SM 2014 - webbregistrering av öl

InläggPostat: måndag 2014-03-03 17:30
av Fredrik Almgren
Jag har noterat samma sak men tror att det skedde när ngn testade systemet precis innan det lades ut i drift.
Det bör inte gå ännu iom att all öl som reggas nu är för domartävlingen.

Re: SM 2014 - webbregistrering av öl

InläggPostat: måndag 2014-03-03 22:52
av Goblintroll
Betyder det att om jag reggar en öl i domartävlingen nu, och väljer att ölen även kommer tävla i folketsval. att jag måste registrera brygden igen för folketsval? eller är det reggat för båda tävlingarna?

Re: SM 2014 - webbregistrering av öl

InläggPostat: måndag 2014-03-03 23:39
av t_m_jansson
Om du reggar ett öl för både dommartävling och folketsval behöver du inte göra det igen.

Det är om man har ett öl som bara ska vara med i folketsval sker den registreringen senare.

/ Micke

Re: SM 2014 - webbregistrering av öl

InläggPostat: onsdag 2014-03-05 13:41
av rothman
Hej

hur kommer ölen förvaras från att man lämnar in dem? Jag tänker på temperatur och ev. flaskjäsnings process.

anders

Re: SM 2014 - webbregistrering av öl

InläggPostat: onsdag 2014-03-05 17:23
av Janne gnoff Berglund
rothman skrev:Hej

hur kommer ölen förvaras från att man lämnar in dem? Jag tänker på temperatur och ev. flaskjäsnings process.

anders


Det går inte att ge ett svar på.

Delar av det tas upp på en liknande fråga här:

viewtopic.php?f=2&t=8559&start=30#p39857

Re: SM 2014 - webbregistrering av öl

InläggPostat: onsdag 2014-03-05 18:18
av rothman
Tack, Jag chansar, planen var ändå inte att ta med det ölet från början, ren bonus.

Re: SM 2014 - webbregistrering av öl

InläggPostat: torsdag 2014-03-06 11:50
av rothman
Ja rätt typ av flaskor var inte så lätt att hitta i brådrasket men en sak som slog mig

"Flaskorna måste vara rena och fria från igenkänningstecken. Ingen, allra minst domarna, får veta vem som har bryggt ett visst öl."

Som deltagare i brygg-sm så klistrar jag ju på ID på ölen, "1A:7" typ. Där är det väl ett igenkänningstecken om något? eller tas etiketten bort innan dommaren provar?

Re: SM 2014 - webbregistrering av öl

InläggPostat: torsdag 2014-03-06 12:11
av ekstedt
rothman skrev:Ja rätt typ av flaskor var inte så lätt att hitta i brådrasket men en sak som slog mig

"Flaskorna måste vara rena och fria från igenkänningstecken. Ingen, allra minst domarna, får veta vem som har bryggt ett visst öl."

Som deltagare i brygg-sm så klistrar jag ju på ID på ölen, "1A:7" typ. Där är det väl ett igenkänningstecken om något? eller tas etiketten bort innan dommaren provar?


Visst, det skulle kunna gå att fuska med hjälp av detta ID. Men det jag tror man snarare är ute efter är att man som domare av misstag inte ska kunna identifiera ett öl. Exempelvis om du använder dig av någon speciell typ av kapsyl, säg zebramönstrad, och så sitter en kompis till dig och dömer och ska plötsligt döma en flaska med zebramönstrad kapsyl.

Re: SM 2014 - webbregistrering av öl

InläggPostat: torsdag 2014-03-06 12:53
av Janne gnoff Berglund
rothman skrev:Ja rätt typ av flaskor var inte så lätt att hitta i brådrasket men en sak som slog mig

"Flaskorna måste vara rena och fria från igenkänningstecken. Ingen, allra minst domarna, får veta vem som har bryggt ett visst öl."

Som deltagare i brygg-sm så klistrar jag ju på ID på ölen, "1A:7" typ. Där är det väl ett igenkänningstecken om något? eller tas etiketten bort innan dommaren provar?



Ja vad ska man säga, hur ska reglerna skrivas?

Det du ska göra är att ta en 33 cl svensk returflaska utan några som helst rester av etiketter elelr annat.
Sedan ska du sätta på en enfärgad kapsyl utan några märkningar på.
Därefter skall du sätta på lappen med det ID som du tävlar med. Detta är det enda som skall gå att se vilken öl det är, allat annat skall vara neutralt.

Visst kan du sedan gå ut på nätet och skriva vilket ID du tävlar med, men ser någon det lär du diskas direkt.
Hela tanken med att inte kunna känna igen flaskan är att domarna skall prova ölen blint, förutom gällande vilken stil den skall dömas efter.

Re: SM 2014 - webbregistrering av öl

InläggPostat: torsdag 2014-03-06 13:22
av rothman
Janne gnoff Berglund skrev:Ja vad ska man säga, hur ska reglerna skrivas?


Det var bara en reflektion över det gällande regelverket. Don't worry, have a homebrew

SM 2014 - webbreg

InläggPostat: torsdag 2014-03-06 17:20
av Skumgodis
När jag skall omredigera ett öl jag skrivit in får jag ett felmeddelande direkt efter OG och FG-steget. Vad göra?

Re: SM 2014 - webbregistrering av öl

InläggPostat: torsdag 2014-03-06 23:30
av Fredrik Almgren
Pust - nu har jag lyckat flytta hit inlägget som du råkade posta i förra årets tråd till denna. Kanske gjorde jag fel men det var lite bökigt.

Hur som haver - du skriver att du får ett felmeddelande. Står det något specifikt i det?