Sida 1 av 1

[Beersmith] Batch sparge - volym

InläggPostat: söndag 2014-11-09 13:48
av matse
Vi använder oss av sats lakning och Beersmith. Vår mäsktunna (kylbox) är på 24 liter. Nu ska vi brygga en IPA och ska enligt Beersmith laka i 3 steg. Först 16l sen 7l +7l.
Varför 3 steg när det får plats allt vatten i kylboxen? Vad vinner man på att göra 3 steg? Kan man laka 2 gånger istället med den vatten mängd vi behöver. Malten väger ca 5,5 kg

Re: Batch sparge Beersmith - volym

InläggPostat: söndag 2014-11-09 14:53
av AndersF

Re: Batch sparge Beersmith - volym

InläggPostat: söndag 2014-11-09 14:55
av AndersF
Ursäkta, jag menade nästa kapitel: http://www.howtobrew.com/section3/chapter17.html

Re: Batch sparge Beersmith - volym

InläggPostat: söndag 2014-11-09 20:35
av svensson.lu
Är det inte bara en felinställning i mäskprofilen?
Du vinner ökad effektivitet på bekostnad av mer handhavande och risk för att laka ut tanniner. Jag skulle nöjt mig med en lakning.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Batch sparge Beersmith - volym

InläggPostat: måndag 2014-11-10 22:36
av matse
Väljer jag alternativet "Single Infusion, Light Body, No Mash Out" visar det 14 liter i ett steg. Antar att det är det jag ska använda?
Har valt "Single Infusion, Light Body, Batch Sparge" tidigare