[Beersmith] Batch sparge - volym

Diskutera programvara för bryggning och dess funktioner här

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

[Beersmith] Batch sparge - volym

Inläggav matse » söndag 2014-11-09 13:48

Vi använder oss av sats lakning och Beersmith. Vår mäsktunna (kylbox) är på 24 liter. Nu ska vi brygga en IPA och ska enligt Beersmith laka i 3 steg. Först 16l sen 7l +7l.
Varför 3 steg när det får plats allt vatten i kylboxen? Vad vinner man på att göra 3 steg? Kan man laka 2 gånger istället med den vatten mängd vi behöver. Malten väger ca 5,5 kg
matse
Delmäskare
Delmäskare
 
Inlägg: 19
Blev medlem: lördag 2014-11-01 16:44

Re: Batch sparge Beersmith - volym

Inläggav AndersF » söndag 2014-11-09 14:53

AndersF
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 136
Blev medlem: onsdag 2014-10-29 09:59
Ort: Söder om söder, Stockholm

Re: Batch sparge Beersmith - volym

Inläggav AndersF » söndag 2014-11-09 14:55

Ursäkta, jag menade nästa kapitel: http://www.howtobrew.com/section3/chapter17.html
AndersF
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 136
Blev medlem: onsdag 2014-10-29 09:59
Ort: Söder om söder, Stockholm

Re: Batch sparge Beersmith - volym

Inläggav svensson.lu » söndag 2014-11-09 20:35

Är det inte bara en felinställning i mäskprofilen?
Du vinner ökad effektivitet på bekostnad av mer handhavande och risk för att laka ut tanniner. Jag skulle nöjt mig med en lakning.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Användarvisningsbild
svensson.lu
RIMS-byggare
RIMS-byggare
 
Inlägg: 523
Blev medlem: tisdag 2007-02-06 13:46
Ort: Växjö

Re: Batch sparge Beersmith - volym

Inläggav matse » måndag 2014-11-10 22:36

Väljer jag alternativet "Single Infusion, Light Body, No Mash Out" visar det 14 liter i ett steg. Antar att det är det jag ska använda?
Har valt "Single Infusion, Light Body, Batch Sparge" tidigare
matse
Delmäskare
Delmäskare
 
Inlägg: 19
Blev medlem: lördag 2014-11-01 16:44


Återgå till Bryggprogram

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst