[Beersmith] hjälp med beersmith inställningar sökes

Diskutera programvara för bryggning och dess funktioner här

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

[Beersmith] hjälp med beersmith inställningar sökes

Inläggav Jimber » torsdag 2014-09-04 09:48

Finns det någon vänlig själ som kan hjälpa mig med inställningarna för min utrustning i beersmith mobile 2?

Jag använder en biltemagryta på 25L och ska ha inställningar för helmaltsbryggning.

Batch volume - ska detta vara volym som pitchas eller volym vört innan kok?
Efficiency: låter den stå på 72% tills vidare..
Hop util (large batch): vad är detta?

Behöver jag fylla i något alls i sektionen mash/lauter tun?

Boiler:
Kettle top up: gissar på 25L??
Calc boil vol: no??
Boil volume: här ska jag väl ha vört volym före kok??
Boil time: 60min
Boil off: boil vol- post boil vol..
Post boil vol: bör väl vara volym efter kok..

Behöver man fylla i något under fermenter/bottling volumes?


Väldigt tacksam för svar
Jimber
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 59
Blev medlem: måndag 2014-06-02 09:16

Re: hjälp med beersmith inställningar sökes

Inläggav Judgecc » torsdag 2014-09-04 10:29

Användarvisningsbild
Judgecc
Maltrostare
Maltrostare
 
Inlägg: 1515
Blev medlem: torsdag 2014-06-26 11:56
Ort: Alingsås

hjälp med beersmith inställningar sökes

Inläggav svensson.lu » torsdag 2014-09-04 13:15

Här kommer min profil:

Bild



Sent from my iPhone using Tapatalk
Användarvisningsbild
svensson.lu
RIMS-byggare
RIMS-byggare
 
Inlägg: 523
Blev medlem: tisdag 2007-02-06 13:46
Ort: Växjö

Re: hjälp med beersmith inställningar sökes

Inläggav svensson.lu » torsdag 2014-09-04 16:51

Batch volume - volym som pitchas
Efficiency: beror helt på hur du brygger
Hop util (large batch): du kan få bättre effekt av humlen vid stora batcher, men låt den vara 100%

Boiler:
Kettle top up: är den volym vatten du tillsätter under kok för att kompensera för själva förlusten
Calc boil vol: om du vill ha en uträknad kokvolym. Det är denna jag lakar fram till.
Boil volume: vört volym före kok
Boil time: 60min
Boil off: boil vol- post boil vol..
Post boil vol: bör väl vara volym efter kok..

Behöver man fylla i något under fermenter/bottling volumes?
Här kommer alla förluster från kok till att de har jäst klart.
Dessa vet du ju efter din första bryggning om du håller lite koll på volymerna.


Skickas från min iPad via Tapatalk
Användarvisningsbild
svensson.lu
RIMS-byggare
RIMS-byggare
 
Inlägg: 523
Blev medlem: tisdag 2007-02-06 13:46
Ort: Växjö

Re: hjälp med beersmith inställningar sökes

Inläggav Jimber » fredag 2014-09-05 09:58

Tack för svaren! :)
Påverkar datan under mash/lauter tun några andra värden, eller är det något man kan avstå att fylla i?
Jimber
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 59
Blev medlem: måndag 2014-06-02 09:16

Re: hjälp med beersmith inställningar sökes

Inläggav svensson.lu » fredag 2014-09-05 10:22

Tror inte det iaf


Sent from my iPhone using Tapatalk
Användarvisningsbild
svensson.lu
RIMS-byggare
RIMS-byggare
 
Inlägg: 523
Blev medlem: tisdag 2007-02-06 13:46
Ort: Växjö

Re: hjälp med beersmith inställningar sökes

Inläggav Danisch » fredag 2014-09-05 16:29

Jag tog hjälp i början av ett par videosnuttar som finns på Beersmiths hemsida när jag ställde in allt första gången, det hjälpte mycket, har sedan justerat lite efter hand där jag känt att jag haft behovet när jag lär mig min utrustning efterhand...
Danisch
Vattenbehandlare
Vattenbehandlare
 
Inlägg: 216
Blev medlem: söndag 2014-07-06 13:54


Återgå till Bryggprogram

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster