BeerSmith 3-mobil app

Diskutera programvara för bryggning och dess funktioner här

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

BeerSmith 3-mobil app

Inläggav Jäste » tisdag 2019-10-08 13:16

Hej vänner!
Ny med BeerSmith och tänkte överge BIAB för en stund.Har ställt in min utrustning osv, men blir lite konfunderad kring mashing. Vill göra en (1) vanlig batchsparge samt tömma mäskkärlet i ”first running. Väljer single infusion medium body batch sparge. Lakningen kommer upp som 3 steg. Kan jag kort å gott dubbla detta bara, och köra 1 sparge? Alltså 18.02 liter som lakvatten....
Fattar inte varför det på vissa recept blir lakning i flera steg....

Water Prep
1.01 tbsp - PH 5.2 Stabilizer
Mash Ingredients
4.55 kg - Pale Malt, Maris Otter
0 min - Mash In (66.7 C for 60 min, 2 min rise)
Add 13.36 l of water at 74.2 C
1:02 hours - Mash Complete
Batch sparge with 3 steps (Drain mash tun, 9.01 l, 9.01 l) of 75.6 C water
Jäste
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 64
Blev medlem: måndag 2018-12-17 14:51

Re: BeerSmith 3-mobil app

Inläggav Jäste » tisdag 2019-10-08 13:51

Förtydligande:
Ca 19 liter ska ner i jäshinken. Jag tänker mig då den engelska varianten (tror jag) av mäskning. Tömma hela bädden och sedan fylla på med lakvatten, alltså ca 13 +18 liter. Dessa två lakningar blandas sedan till den vörten som ska kokas.
Vet ej hur jag ska få upp detta tillvägagångssätt i Beersmith, vilken mäskprofil som ska användas. Det är ju inga problem att slå ihop siffrorna om det verkar stämma med en vettig totalmängd...
Jäste
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 64
Blev medlem: måndag 2018-12-17 14:51

Re: BeerSmith 3-mobil app

Inläggav Bee » tisdag 2019-10-08 23:02

Det blir nog bra, jag hade gjort likadant.
Jag tycker också att det är lite dumt i BS att man inte kan ange antal omgångar man vill satslaka.
Användarvisningsbild
Bee
Munk
Munk
 
Inlägg: 3035
Blev medlem: söndag 2012-06-03 21:30
Ort: Stockholm - Åkersberga


Återgå till Bryggprogram

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 8 gäster

cron