Hej vänner!
Ny med BeerSmith och tänkte överge BIAB för en stund.Har ställt in min utrustning osv, men blir lite konfunderad kring mashing. Vill göra en (1) vanlig batchsparge samt tömma mäskkärlet i ”first running. Väljer single infusion medium body batch sparge. Lakningen kommer upp som 3 steg. Kan jag kort å gott dubbla detta bara, och köra 1 sparge? Alltså 18.02 liter som lakvatten....
Fattar inte varför det på vissa recept blir lakning i flera steg....
Water Prep
1.01 tbsp - PH 5.2 Stabilizer
Mash Ingredients
4.55 kg - Pale Malt, Maris Otter
0 min - Mash In (66.7 C for 60 min, 2 min rise)
Add 13.36 l of water at 74.2 C
1:02 hours - Mash Complete
Batch sparge with 3 steps (Drain mash tun, 9.01 l, 9.01 l) of 75.6 C water