[beersmith]Hjälp med mäskning

Diskutera programvara för bryggning och dess funktioner här

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

[beersmith]Hjälp med mäskning

Inläggav Fjuppster » torsdag 2017-03-09 09:44

Har sökt och letat lite överallt efter vad detta betyder.
Är nybryggare och förstår inte riktigt denna del av receptet som
Beersmith så fint tycker jag ska göra.

Har blivit med en Grainfather och har till slut lyckats få till profiler som stämmer
Med vattenmängder osv. Men är fundersam över hur jag ska göra med detta.

0 min - Saccharification (67.0 C for 60 min, 20 min rise)
Add 17.81 of water and heat to 67.0 C over 20 min

Någon vänlig själ som kan förklara, säkert simpelt för er.
Menas det att det tar 20min att värma vattnet till 67?
Fjuppster
Delmäskare
Delmäskare
 
Inlägg: 13
Blev medlem: måndag 2017-02-27 11:11

Re: [beersmith]Hjälp med mäskning

Inläggav Bee » torsdag 2017-03-09 14:37

Ja, du har satt stigtiden till 20 minuter för att värma vatten till 67°C.
Användarvisningsbild
Bee
Munk
Munk
 
Inlägg: 3030
Blev medlem: söndag 2012-06-03 21:30
Ort: Stockholm - Åkersberga

Re: [beersmith]Hjälp med mäskning

Inläggav Bee » torsdag 2017-03-09 14:39

Man sätter det efter hur lång tid det tar mellan temperaturstegen.
@Lindh har en hefeweizen mäskprofil för BM50 No-sparge (?) där han mätt dessa tider och därmed vet exakt hur lång tid mäskcykeln tar.
Användarvisningsbild
Bee
Munk
Munk
 
Inlägg: 3030
Blev medlem: söndag 2012-06-03 21:30
Ort: Stockholm - Åkersberga

Re: [beersmith]Hjälp med mäskning

Inläggav Lindh » torsdag 2017-03-09 17:34

Lakning eller inte spelar ingen roll för timern. På bloggen finns beersmithprofil och rise-time-how-to under avancerad hembryggning i menyn.

http://www.lindhcraftbeer.com/2016/09/hefe-xxii/
Användarvisningsbild
Lindh
Maltrostare
Maltrostare
 
Inlägg: 1440
Blev medlem: tisdag 2012-08-28 15:59
Ort: Nykvarn/Stockholm

Re: [beersmith]Hjälp med mäskning

Inläggav Fjuppster » fredag 2017-03-10 06:44

Tack!
Fjuppster
Delmäskare
Delmäskare
 
Inlägg: 13
Blev medlem: måndag 2017-02-27 11:11


Återgå till Bryggprogram

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster