Sida 1 av 1

Syrligt

InläggPostat: söndag 2016-11-20 17:31
av FredrikA
Jag brygde en öl som nu blivit extremt syrlig, jag tror att jag jag satt dubbel ranson mjölksyra..går de att rädda på ett bra sätt ?

Re: Syrligt

InläggPostat: tisdag 2016-11-22 13:28
av Kenneth
Höj pH.
Jag kan rekommendera att du tillsätter karbonater.
Antingen kalciumkarbonat eller natriumbikarbonat.
Mängden är lite knepig att beräkna för mig eftersom jag inte har full information om ölet.
Kanske 1-2 gram per 10 liter mäsk/öl.
Bäst är kanske att prova sig fram och börja med en mycket liten mängd säg 0,05 gram i en halvliter och smaka av.
Känns det fortfarande surt så ta ytterligare 0,05 gram osv.

Re: Syrligt

InläggPostat: onsdag 2016-11-23 01:35
av Drake
Frågan är ju lite kort ställd, men om du menar att du tillsatte dubbel mängd för att justera ph så kanske den här länken kan vara intressant.http://braukaiser.com/wiki/index.php?ti ... experiment