Syrligt

Diskutera programvara för bryggning och dess funktioner här

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Syrligt

Inläggav FredrikA » söndag 2016-11-20 17:31

Jag brygde en öl som nu blivit extremt syrlig, jag tror att jag jag satt dubbel ranson mjölksyra..går de att rädda på ett bra sätt ?
FredrikA
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 83
Blev medlem: tisdag 2015-04-07 11:14

Re: Syrligt

Inläggav Kenneth » tisdag 2016-11-22 13:28

Höj pH.
Jag kan rekommendera att du tillsätter karbonater.
Antingen kalciumkarbonat eller natriumbikarbonat.
Mängden är lite knepig att beräkna för mig eftersom jag inte har full information om ölet.
Kanske 1-2 gram per 10 liter mäsk/öl.
Bäst är kanske att prova sig fram och börja med en mycket liten mängd säg 0,05 gram i en halvliter och smaka av.
Känns det fortfarande surt så ta ytterligare 0,05 gram osv.
Härliga tider, strålande tider :)
Användarvisningsbild
Kenneth
Dekoktionsmäskare
Dekoktionsmäskare
 
Inlägg: 896
Blev medlem: tisdag 2007-01-02 10:28
Ort: Stenhamra

Re: Syrligt

Inläggav Drake » onsdag 2016-11-23 01:35

Frågan är ju lite kort ställd, men om du menar att du tillsatte dubbel mängd för att justera ph så kanske den här länken kan vara intressant.http://braukaiser.com/wiki/index.php?ti ... experiment
Drake
Bryggmästare
Bryggmästare
 
Inlägg: 1910
Blev medlem: torsdag 2014-11-06 01:52


Återgå till Bryggprogram

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster