Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Falkens skrev:Ingen som vet hur man ska tyda BeerSmith i den här frågan? Finns ju 3 olika fält som anger PPM men vilken är det man ska gå efter?
Falkens skrev:Jag fick tips om att om jag ville ha en torr Saison så skulle jag sikta på 250ppm...Ok, so far sos good men vilken av de PPM som BeerSmith har under vatten profiler ska jag se i och försöka nå 250ppm
250 ppm kalciumsulfat
ecmik skrev:I en bra youtube-video med Palmer som föreläsare så förklarar han det där pedagogiskt. Ge det 30 min, det är väl värt.
https://youtu.be/zJj__jEkFUE
Det du behöver bry dig om i slutändan i BS är "residual alkalinity", inte de andra två. I Palmers vatten-spreadsheet ska man matcha ölens färg med "residual alkalinity". Högt RA passar för mörka öl och lågt RA passar ljusa öl.
Falkens skrev:Vad ser man som högt? är det från 150 ppm eller... samma med lågt, det är ?
ekstedt skrev:Inte första gången BS är ute och cyklar, hörde jag "estimated FG"?
Egentligen kan man strunta i RA också och gå direkt på pH som ju ändå är vad man faktiskt vill reglera med RA, och där är Brewersfriend state of the art.
Falkens skrev:http://www.brewersfriend.com/mash-chemi ... alculator/
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 14 gäster