Vill du ha tips och feedback på ditt recept? Har du en intressant idé du vill diskutera? Här är forumdelen för dig!
Moderatorer: martinb, alekks, Webbgrupp
av Bosse Dalenius » måndag 2023-08-28 12:35
Jag använder Kveik sedan en tid tillbaka. Jäser vid 35 grader och det fungerar nog bara bra. Men min fundering är ur jag skall göra vid torrhumlingen som jag i princip alltid vill göra. Det känns fel att göra det vid 35 graders så jag har sänkt temperaturen till 25 grader då jäsningen avtagit och kör i humle då men det kanske är fel? Vilken temperaturprofil skulle ni föreslå? (Jag brygger Hazy IPA oftast)
-
Bosse Dalenius
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 69
- Blev medlem: torsdag 2020-02-20 16:21
- Ort: Óbidos Portugal
av Bosse Dalenius » söndag 2023-09-10 11:17
Bosse Dalenius skrev:Jag använder Kveik sedan en tid tillbaka. Jäser vid 35 grader och det fungerar nog bara bra. Men min fundering är ur jag skall göra vid torrhumlingen som jag i princip alltid vill göra. Det känns fel att göra det vid 35 graders så jag har sänkt temperaturen till 25 grader då jäsningen avtagit och kör i humle då men det kanske är fel? Vilken temperaturprofil skulle ni föreslå? (Jag brygger Hazy IPA oftast)
Ingen ????
-
Bosse Dalenius
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 69
- Blev medlem: torsdag 2020-02-20 16:21
- Ort: Óbidos Portugal
av aletorp » söndag 2023-09-10 12:17
Jag har vid flera tillfällen torrhumlat direkt i serveringsfatet som då har haft "flytande stigrör". Torrhumlat i rumstemperatur några dagar sedan in i serveringskylen. Orsaken till att jag gjorde detta var att jag då hade problem med kallkrasch. Numera sänker jag temperaturen till 15C efter jäsningen och sedan torrhumlar några dagar innan kallkrasch.
-
aletorp
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 28
- Blev medlem: lördag 2018-10-27 07:33
Återgå till Recepthjälp
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 46 gäster