Hej!
Jag började brygga öl ganska nyligen och har gjort kanske 4 satser hittills, endast med färdiga receptkit från Humlegården. Har gjort pilsner och saison.
Nu har jag några påsar med humle i frysen och vill kombinera någon/några av dessa med malt och jäst, och behöver hjälp med recepttips.
Kan tänka mig det mesta förutom stout och liknande mörk öl.
Jag brygger 10 liter åt gången p.g.a endast 17-liters kastrull (biab), men 20 liters recept går bra då jag helt enkelt halverar recepten.
Humle jag har:
70 g Citra USA, 12,4%
40 g East Kent Goldings
50 g Tettnanger 7,8%
25 g Saaz
60 g Magnum
Även en utgången (2012) 90 g Northern Brewer kottar (kanske är bäst att slänga?)
(bonusfråga: finns det någon försäljare som skickar malt/jäst fraktfritt, eller billigare än hundringen?)
Tacksam för tips!