Vill du ha tips och feedback på ditt recept? Har du en intressant idé du vill diskutera? Här är forumdelen för dig!
Moderatorer: martinb, alekks, Webbgrupp
av Triggerhappy » torsdag 2021-03-18 23:09
Läser en del Weissbier-recept där det i de flesta verkar vara angivet att man ska använda Hallertau Mittelfrüh som bittergiva (60 min).
Skulle vara intressant med några reflektioner om det finns någon anledning att inte använda Magnum som bittergiva istället? Är det någon smak/arom från Hallertau M. som skulle hängt med under de 60 min??
-
Triggerhappy
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 36
- Blev medlem: onsdag 2020-12-09 16:12
av Hövdingen » torsdag 2021-03-18 23:39
Du får väldigt lite smak/arom från en 60-minutersgiva. Magnum ska däremot ge en (mycket) liten träig ton. Ingenting jag märkt av dock och då använder jag Magnum i nästan två tredjedelar av mina recept.
-
Hövdingen
- RIMS-byggare
-
- Inlägg: 470
- Blev medlem: fredag 2019-01-11 14:28
av Lindh » fredag 2021-03-19 08:08
Ta Magnum istället, det gör de flesta stora bryggerier.
-
Lindh
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1458
- Blev medlem: tisdag 2012-08-28 15:59
av Triggerhappy » fredag 2021-03-19 14:45
Tack för svaren - skönt att slippa ha i så mycket humle i vörten!
-
Triggerhappy
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 36
- Blev medlem: onsdag 2020-12-09 16:12
Återgå till Recepthjälp
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster