Hallertau Mittelfrüh eller Magnum som bittergiva

Vill du ha tips och feedback på ditt recept? Har du en intressant idé du vill diskutera? Här är forumdelen för dig!

Moderatorer: martinb, alekks, Webbgrupp

Hallertau Mittelfrüh eller Magnum som bittergiva

Inläggav Triggerhappy » torsdag 2021-03-18 23:09

Läser en del Weissbier-recept där det i de flesta verkar vara angivet att man ska använda Hallertau Mittelfrüh som bittergiva (60 min).
Skulle vara intressant med några reflektioner om det finns någon anledning att inte använda Magnum som bittergiva istället? Är det någon smak/arom från Hallertau M. som skulle hängt med under de 60 min??
Triggerhappy
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 36
Blev medlem: onsdag 2020-12-09 16:12

Re: Hallertau Mittelfrüh eller Magnum som bittergiva

Inläggav Hövdingen » torsdag 2021-03-18 23:39

Du får väldigt lite smak/arom från en 60-minutersgiva. Magnum ska däremot ge en (mycket) liten träig ton. Ingenting jag märkt av dock och då använder jag Magnum i nästan två tredjedelar av mina recept.
Hövdingen
RIMS-byggare
RIMS-byggare
 
Inlägg: 470
Blev medlem: fredag 2019-01-11 14:28

Re: Hallertau Mittelfrüh eller Magnum som bittergiva

Inläggav Lindh » fredag 2021-03-19 08:08

Ta Magnum istället, det gör de flesta stora bryggerier.
Lindh
Maltrostare
Maltrostare
 
Inlägg: 1458
Blev medlem: tisdag 2012-08-28 15:59

Re: Hallertau Mittelfrüh eller Magnum som bittergiva

Inläggav Triggerhappy » fredag 2021-03-19 14:45

Tack för svaren - skönt att slippa ha i så mycket humle i vörten!
Triggerhappy
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 36
Blev medlem: onsdag 2020-12-09 16:12


Återgå till Recepthjälp

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Bing [Bot] och 22 gäster

cron