Moderatorer: martinb, alekks, Webbgrupp
Djonk skrev:Det är inte realistiskt att alltid ha precis den sorts malt som står i recepten, ibland går det inte ens att få tag på i den världsdel man är. Du kommer långt med en några enstaka sorter.
T.ex:
1 sort basmalt, pilsner/pale ale
1 sort lättrostad malt som vienna/munich
1 sort mörkrostad malt säg carafa, kanske en till mellanmörk om det är något du använder ofta.
1 sort karamellmalt, eller möjligtvis en mörk och en ljus
sen kan du komplettera med vete, havre, råg, korn, ris, majs, socker osv. från mataffären. Om du vill kan du till och med försöka rosta eller stuva själv - teoretiskt kan du klara dig med en stor säck basmalt på det viset, men det kommer inte bli riktigt likadant som det du köper färdigt och så blir det svårare att upprepa satser.
Perwaste skrev:Du kan ju altid navigera dig runt här: http://wiki.shbf.se/index.php/Maltsorter
Där hittar du lite olika sorter, och en del alternativ. Då kan man komma undan en del av de annars rätt många sorterna man lätt samlar på sig, och som till sist blir lite gamla.
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 19 gäster