Hur gör vi här då?

Vill du ha tips och feedback på ditt recept? Har du en intressant idé du vill diskutera? Här är forumdelen för dig!

Moderatorer: martinb, alekks, Webbgrupp

Hur gör vi här då?

Inläggav WhiteWhale » torsdag 2020-11-19 20:00

Hej,

Snudd på ångestladdat här.
Vilket av dessa två skall jag brygga nu i helgen och har ni förbättringsförslag?
2 recept dimper strax ned på separata poster...

Tack på förhand :)
WhiteWhale
Delmäskare
Delmäskare
 
Inlägg: 14
Blev medlem: torsdag 2020-07-09 12:03

Re: Hur gör vi här då?

Inläggav WhiteWhale » torsdag 2020-11-19 20:00

Recipe: Dank Donkey
Style: Double IPA
TYPE: All Grain

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 12,00 L
Post Boil Volume: 10,12 L
Batch Size (fermenter): 12,50 L
Bottling Volume: 11,00 L
Estimated OG: 1,073 SG
Estimated Color: 25,7 EBC
Estimated IBU: 84,2 IBUs
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Est Mash Efficiency: 75,0 %
Boil Time: 75 Minutes

Water Profile:
--------------
Ca 105
Na 29
Cl 98
Mg 17
So4 197
CaCO3 58

Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU Volume
3,000 kg Pale Ale Malt 2-Row (Briess) (6,9 Grain 6 75,0 % 1,96 L
0,250 kg CHÂTEAU MUNICH LIGHT® (15,0 EBC) Grain 7 6,3 % 0,16 L
0,250 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 Grain 8 6,3 % 0,16 L
0,250 kg Carapils (Briess) (3,0 EBC) Grain 9 6,3 % 0,16 L
0,250 kg Melanoidin (Weyermann) (59,1 EBC) Grain 10 6,3 % 0,16 L
5,00 g Citra [12,00 %] - First Wort 60,0 Hop 15 10,6 IBUs -
10,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 60,0 min Hop 16 20,8 IBUs -
15,00 g Citra [12,00 %] - Boil 15,0 min Hop 17 14,3 IBUs -
5,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 15,0 min Hop 18 5,2 IBUs -
15,00 g Citra [12,00 %] - Boil 10,0 min Hop 19 10,4 IBUs -
10,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 10,0 min Hop 20 7,5 IBUs -
1,00 ml Protafloc (Boil 10,0 mins) Other 21 - -
1,00 ml Wyeast Nutrient Blend (Boil 10,0 Other 22 - -
15,00 g Citra [12,00 %] - Boil 5,0 min Hop 23 5,7 IBUs -
10,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 5,0 min Hop 24 4,1 IBUs -
50,00 g Citra [12,00 %] - Boil 1,0 min Hop 25 4,1 IBUs -
15,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 1,0 min Hop 26 1,3 IBUs -
2,0 pkg New World Strong Ale (Mangrove Ja Yeast 27 - -
50,00 g Citra [13,50 %] - 7,0 Days Into P Hop 28 0,0 IBUs -
10,00 g Gelatin (Secondary 5,0 hours) Fining 29 - -


Mash Schedule: 02 - Cooler Batch Sparge
Total Grain Weight: 4,000 kg
----------------------------
Name Description Step Temperatur Step Time
Mash In Add 10,26 L of water at 70, 64,0 C 60 min

Sparge: Batch sparge with 2 steps (Drain mash tun , 5,75L) of 76,0 C water
WhiteWhale
Delmäskare
Delmäskare
 
Inlägg: 14
Blev medlem: torsdag 2020-07-09 12:03

Re: Hur gör vi här då?

Inläggav WhiteWhale » torsdag 2020-11-19 20:03

Recipe: Röding
Style: Irish Red Ale
TYPE: All Grain

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 12,00 L
Post Boil Volume: 10,50 L
Batch Size (fermenter): 12,50 L
Bottling Volume: 11,00 L
Estimated OG: 1,059 SG
Estimated Color: 33,5 EBC
Estimated IBU: 27,6 IBUs
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Est Mash Efficiency: 75,0 %
Boil Time: 60 Minutes

Water Profile:
--------------
Ca 64
Na 34
Cl 90
Mg 18
SO4 92
CO3 98

Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU Volume
15,00 L Bohus (Alelyckan) Water 1 - -
2,700 kg Finest Maris Otter® Ale Malt (Cri Grain 7 84,9 % 1,76 L
0,270 kg Caramel/Crystal Malt - 20L (39,4 Grain 8 8,5 % 0,18 L
0,080 kg Brown Malt (128,1 EBC) Grain 9 2,5 % 0,05 L
0,080 kg CHÂTEAU BISCUIT® (50,0 EBC) Grain 10 2,5 % 0,05 L
0,050 kg CHÂTEAU ROASTED BARLEY (1200,9 EB Grain 11 1,6 % 0,03 L
11,00 g East Kent Goldings (EKG) [6,50 %] Hop 17 14,4 IBUs -
6,00 g Perle [8,00 %] - Boil 60,0 min Hop 18 8,8 IBUs -
5,00 g Perle [8,00 %] - Boil 20,0 min Hop 19 4,4 IBUs -
1,00 ml Wyeast Nutrient Blend (Boil 10,0 Other 20 - -
0,50 ml Protafloc (Boil 10,0 mins) Other 21 - -
1,0 pkg Irish Ale Yeast (White Labs #WLP0 Yeast 22 - -
1,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis # Yeast 23 - -
10,00 g Gelatin (Secondary 5,0 hours) Fining 24 - -


Mash Schedule: 02 - Cooler Batch Sparge
Total Grain Weight: 3,180 kg
----------------------------
Name Description Step Temperatur Step Time
Mash In Add 9,00 L of water at 71,9 66,0 C 60 min

Sparge: Batch sparge with 2 steps (Drain mash tun , 6,19L) of 76,0 C water
WhiteWhale
Delmäskare
Delmäskare
 
Inlägg: 14
Blev medlem: torsdag 2020-07-09 12:03

Re: Hur gör vi här då?

Inläggav Hövdingen » torsdag 2020-11-19 23:22

Gör båda! Jag har märkt att öl har en tendens att drickas upp snabbare än man förväntar sig.
Hövdingen
RIMS-byggare
RIMS-byggare
 
Inlägg: 470
Blev medlem: fredag 2019-01-11 14:28


Återgå till Recepthjälp

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 19 gäster