Mjölkchoklad stout/porter recept hjälp

Vill du ha tips och feedback på ditt recept? Har du en intressant idé du vill diskutera? Här är forumdelen för dig!

Moderatorer: martinb, alekks, Webbgrupp

Mjölkchoklad stout/porter recept hjälp

Inläggav Hopfentaube » torsdag 2020-10-15 21:43

Tjenare, har planer på en julöl som jag vill smaksätta efter familjens favorit choklad romerskabågar / Apelsinkrokant.

Då söker jag ett recept med så lite kaffe, lakrits och rostade smaker som möjligt. Apelsinbiten har jag koll på men känner mig helt nollad på alla mörkare rostade malt sorter.

Humle blir citra eller liknande c humle som sätts på sent i koket, därefter ekologisk kallpressad apelsinolja i sekunderjäsningen.

Så vad har ni för förslag på maltsorter ?

/ Hopfentaube


Skickat från min iPhone med Tapatalk
Senast redigerad av Hopfentaube torsdag 2020-10-15 22:48, redigerad totalt 1 gång.
Hopfentaube
Satsbryggare
Satsbryggare
 
Inlägg: 4
Blev medlem: söndag 2020-09-27 20:52

Re: Mjölkchoklad stout/porter recept hjälp

Inläggav Hövdingen » torsdag 2020-10-15 22:24

Någon form av dehusked roasted (bitterless black eller Carafa Special I) och low coloured chocolate malt. Välj proportioner själv och satsa på <7-8%. Detta kommer inte ge ett kolsvart öl men om du gör en stout ska den dels vara kolsvart och dels ha rosatat korn i, vilket kompenserar för den mörkbruna färgen men ger samtidigt en kraftigare rostad smak.
Hövdingen
RIMS-byggare
RIMS-byggare
 
Inlägg: 470
Blev medlem: fredag 2019-01-11 14:28


Återgå till Recepthjälp

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 19 gäster

cron