Har sökt på forumet angående en IPA med frukt i, och funnit endel tips. Skulle dock gärna få kritik på följande recept, och svar på nedanstående frågor:
Tropisk IPA m. Mango och Passionsfrukt
Vill få fram en rund tropisk smak som sluter sig väl med humlen. Markerad beska. En grumlig gul färg. Aningen mer mouth-feel från ca 3% havre.
Malt: Pale Ale, Vete, Munich Light, Acidulated, Karamell, Havregryn
Humle (240g/50% torrhumle): Polaris (bitter) + Amarillo, Sabro, Citra, Huell Melon (60/15/5/15 Hop Stand + Torrhumla 4 dagar)
Färsk frukt: 1300g Pakistansk Mango + 200g Passionsfrukt. OG/FG är inte medräknat för frukten. Kommer att mixa frukten och filtrera genom saftsil för att slippa att det sätter igen tappkranen.
Jäst: Voss Kveik (temperatur i förrådet: 25°C, så 27-29°C i hinken)
Bryggverk: Grainfather Connect
Mäskning: 60min: 63°C + 15min: 70°C
OG 1.062
FG 1.009
EBC 15
IBU 63
ABV 6.9%
Eff: 75% (de senaste batcharna har legat runt 82-84% effektivitet men har en 2kg tyngre maltnota denna gången).
22L i hinken
Jag undrar även när det är rekommenderat att tillsätta Mango och Passionsfrukt:
- när det är tex 5 min kvar på vörtkoket?
- tillsammans med humle under hopstand (ca 95°C när det läggs i)?
- i hinken på sekundären (dag 3 tänker jag isåfall). Pastörisera på 80°C?