Hej
Är nybörjare men har lyckats få till drickbar öl ett par gånger
Jag tänkte göra nästa års förbrukning nu under hösten och siktar på att göra typ 100 l. Men det skulle vara tråkigt att dricka samma öl under ett helt år så jag är intresserad av förslag på variationer. Jag gillar tysk lager bäst men även annan lager.
Jag funderar på att utgå från pilsnermalt med kanske olika tillägg och några olika sorter humle, jästen vet jag inte om jag ska variera?
Mitt vatten är mjukt och med lågt ph 5,3 så jag brukar inte ha några tillsatser men det kanske också är en variation att fundera på, jäsningen i jordkällare/ladugård vid typ 10 grader
Jag är inte låst vid 100 l utan det kan bli mer, men jag tänkte dela upp i 4-5 delar á 20-25 liter använder biab-metoden. Det kanske är en variant att dela satserna efter lakning? och koka i splittar om man vill variera humlegivan
Det är ingen ko på isen utan jag väntar tills jag kan kallkrasha ölen på trappen över natten
Är tacksam för förslag på hur man ska lägga upp det både för att få variation men också minimera arbetet