Vill du ha tips och feedback på ditt recept? Har du en intressant idé du vill diskutera? Här är forumdelen för dig!
Moderatorer: martinb, alekks, Webbgrupp
av jonteman » måndag 2020-02-24 15:49
Hej!
Fick en drös Skippers lakritspipor av syrran igår och fick direkt idén att brygga på dom.
Gjorde en mango-ipa för ett tag sedan och det var väldigt gott med finsk sötlakrits till den.
Vad tror ni om detta?
Öltyp som kan passa?
Lägga dom i kok?
Lösa upp i sprit och ha i jäshinken?
Hela i hinken?
Mängd?
Mikeller har Bob hunds "Dansa efter min lakritsIPA" som fått bra betyg.
-
jonteman
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 37
- Blev medlem: torsdag 2017-12-07 11:15
av Hövdingen » måndag 2020-02-24 17:38
Jag är överlag skeptisk till omnipollande men är det någon stil lakrits passar är det stout där man ibland kan hitta lakritssmak från rostat korn och/eller svartmalt. Har ingen aning om hur du skulle gå tillväga, vilken mängd du ska ha eller dylikt. Mig veterligen är detta ganska outforskad mark och då är det bara att testa sig fram.
-
Hövdingen
- RIMS-byggare
-
- Inlägg: 470
- Blev medlem: fredag 2019-01-11 14:28
av jonteman » tisdag 2020-02-25 08:51
Sockerinnehållet kan man ju få fram.
Får googla hur andra gör när man blandar i godis. Jag tror som sagt att en NEIPA eller IPA även kan göra sig bra till detta.
Man kan ju dela en batch och testa att "torrpipa" så pajjar man inte hela satsen om det skiter sig =)
-
jonteman
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 37
- Blev medlem: torsdag 2017-12-07 11:15
av Kenneth » tisdag 2020-02-25 13:44
Jag skulle lösa dem i en neutral sprit.
Då kan du tillsätta det efter jäsningen och få bättre kontroll på hur mycket du ska ha i för att få en bra balans.
Härliga tider, strålande tider
-
Kenneth
- Jästodlare
-
- Inlägg: 913
- Blev medlem: tisdag 2007-01-02 10:28
- Ort: Stenhamra
Återgå till Recepthjälp
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 20 gäster