Det är nog essens redan i dessa, men tveksamt att det blir tillräckligt och gott smakbidrag av det lilla de innehåller. Jag testade t.ex.
https://www.coop.se/handla/varor/mejeri ... 0074002467 när jag inte kunde hitta
https://www.coop.se/handla/varor/dryck/ ... 3619001034 i någon fysisk butik - trots att Fontana är 100% juice gav det inget fräscht bidrag utan mest syra/beska. Hittade Brämhults färskpressade till slut och hade i samma öl, då blev det äntligen bra.
Så snåla eller fuska inte med ingredienserna, om du absolut måste ha frukt som inte finns i vanlig butik går det att få tag på om man anstränger sig tillräckligt:
https://www.martinservera.se/produkter/ ... krade-25kg (
https://www.martinserverarestaurangbuti ... atklubben/ )
http://www.bageriprodukter.se/visaProdu ... ikel=26563Både melon och smultron är enligt uppgift lite knepiga att använda. Se
http://www.milkthefunk.com/wiki/Soured_Fruit_Beer för mer info.
En annan väg är att använda humle (OBS: efter surningen!) som har lite av de smaker du är ute efter, finns ganska mycket att välja på:
https://shop.humle.se/sok/melonhttps://shop.humle.se/sv/sok/krusb%C3%A4rhttps://shop.humle.se/sv/sok/jordgubbSist kan jäst och bakterier stå för en del fruktighet i sig, då börjar det bli komplicerat på riktigt
men beroende på om du använder t.ex. Proviva eller Actimel för surningen kommer det bli olika resultat. Testa t.ex. att jäsa i ett varmt rum med US-05.