Vill du ha tips och feedback på ditt recept? Har du en intressant idé du vill diskutera? Här är forumdelen för dig!
Moderatorer: martinb, alekks, Webbgrupp
av Bönan » tisdag 2019-12-17 07:18
Har aldrig gjort stout förut, så satt och komponerade lite i brewfather, tror ni detta går att dricka?
2,5kg Maris Otter malt
2.5 kg vetemalt
460 gr roasted barley (1180) ebc
100g ekg 60 min
60 grader 30 min
70 grader 30 min
78 grader 15 min
safeale s-04
abv 5,5
og 1056
fg 1014
ebc 69
ibu 44
-
Bönan
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 183
- Blev medlem: torsdag 2017-01-12 20:02
- Ort: Boden
av skyking » tisdag 2019-12-17 08:13
Ja, dricka går det nog alltid. Frågan är dock lite vad du vill åstakomma och om receptet leder dig dit. Stout är som bekant(?) ett ganska brett begrepp och det är mycket som ryms inom ramarna.
-
skyking
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1370
- Blev medlem: lördag 2016-07-09 11:03
av Djonk » tisdag 2019-12-17 13:55
Så mycket vetemalt är lite ovanligt och använder du humle med högre alfasyra som bitterhumle behöver du inte ha i så mycket. Det där hektot EKG kan nog göra större glädje mot slutet av koket.
-
Djonk
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1295
- Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
- Ort: Stockholm
av Bönan » tisdag 2019-12-17 18:09
Tack för hjälpen, kanske använder hälften på 10 min och andra halvan på 0 eller 30 på 10 30 på 5 och 40 på 0
Kan ju sopa i taurus som bitterhumle, har ju 14% alphasyra
-
Bönan
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 183
- Blev medlem: torsdag 2017-01-12 20:02
- Ort: Boden
Återgå till Recepthjälp
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 7 gäster