Kan detta bli en drickbar stout?

Vill du ha tips och feedback på ditt recept? Har du en intressant idé du vill diskutera? Här är forumdelen för dig!

Moderatorer: martinb, alekks, Webbgrupp

Kan detta bli en drickbar stout?

Inläggav Bönan » tisdag 2019-12-17 07:18

Har aldrig gjort stout förut, så satt och komponerade lite i brewfather, tror ni detta går att dricka?

2,5kg Maris Otter malt
2.5 kg vetemalt
460 gr roasted barley (1180) ebc
100g ekg 60 min
60 grader 30 min
70 grader 30 min
78 grader 15 min
safeale s-04

abv 5,5
og 1056
fg 1014
ebc 69
ibu 44
Bönan
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 183
Blev medlem: torsdag 2017-01-12 20:02
Ort: Boden

Re: Kan detta bli en drickbar stout?

Inläggav skyking » tisdag 2019-12-17 08:13

Ja, dricka går det nog alltid. Frågan är dock lite vad du vill åstakomma och om receptet leder dig dit. Stout är som bekant(?) ett ganska brett begrepp och det är mycket som ryms inom ramarna.
skyking
Maltrostare
Maltrostare
 
Inlägg: 1370
Blev medlem: lördag 2016-07-09 11:03

Re: Kan detta bli en drickbar stout?

Inläggav Djonk » tisdag 2019-12-17 13:55

Så mycket vetemalt är lite ovanligt och använder du humle med högre alfasyra som bitterhumle behöver du inte ha i så mycket. Det där hektot EKG kan nog göra större glädje mot slutet av koket.
Djonk
Maltrostare
Maltrostare
 
Inlägg: 1295
Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
Ort: Stockholm

Re: Kan detta bli en drickbar stout?

Inläggav Bönan » tisdag 2019-12-17 18:09

Tack för hjälpen, kanske använder hälften på 10 min och andra halvan på 0 eller 30 på 10 30 på 5 och 40 på 0
Kan ju sopa i taurus som bitterhumle, har ju 14% alphasyra
Bönan
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 183
Blev medlem: torsdag 2017-01-12 20:02
Ort: Boden


Återgå till Recepthjälp

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 7 gäster