Kenneth skrev:Jag vet inte om apelsin är en bra ersättare till pomerans.
Det är två olika citrusfrukter.
Personligen har jag haft svårt att få fram någon vidare bra smak från apelsinskal.
Antingen blir det för lite eller för mycket.
Det är klart om man hittar riktig färsk pomeransfrukt så är det bättre än torkad.
Fast då måste man justera mängden jämfört med receptet på torkad pomerans.
Färsk pomerans säljs ibland under namnet bitterapelsin.
Jag visste inte att det var så stor skillnad mellan dem, det är valfritt i receptet så kan tänka mig att det blir lite olika smak i slutändan! Jag har delat receptet i två så jag tänkte testa en sats med pomerans och en med apelsinzest.
men om det är nu som du säger så låter det mer lockande med pomerans.
Ok! då ska jag jaga lite i min närbutik och se om jag kan hitta pomerans och korianderfrön så får vi se hur det blir. Tanken är nog att brygga imorn i alla fall!
/Lukas