Hej,
Jag brygger numer med en Grainfather, gjort en batch och har designat några egna recept (baserade på andras recept och idéer).
Jag har en lust att göra en English Bitter med mycket kropp och karamellsmak med hint om choklad/kaffe, men jag är mycket osäker på om det är det jag når med följande recept som jag ändå inte vill ha för mörk, nånstans runt 20 EBC.
Vill höra från någon annan hur ni tänker kring receptet för försäkra mig om att jag är nått på spåren.
Så, baserat på nedan, får jag en karamellig Ale? Ser du någonting som jag förstått fel och kan göra bättre?
Tack på förhand!
Batch Size: 12L
OG: 1,055
FG: 1,010
ABV: 5%
Mäskning
60min, 65°C
10min, 75°C
Malt
86% Maris Otter Pale - 2,2kg
8% Carafoam/Carapils - 0,2kg
4% Crystal 150 - 0,1kg
2% Carafa I - 0,05kg
Humle
60min: 8g Challenger + 8g East Kent Golding
30min: 10g Challenger + 4g East Kent Golding
1min: 8g Challenger + 8g East Kent Golding
Jäst: White Labs British Ale WLP005