Håller inte med Lindh - blev nyfiken på hur det som var kvar av den varmjästa lagern smakade och kopplade in fatet. Nog smakar det lager allt. Ganska likt Three Hearts Stockholm Festival ur minnet
(den på 5,3%)
Lite mer detaljerat:
Jästen åkte i efter ett dygn när vörten var nere i 10C. Ställd i ett svalt rum utan isolering, uppe i 16C efter 16h och bra aktivitet i jäsröret. Stegad upp till 22C när jäsningen börjat avta.
Anledningen till att flaskorna inte höll sig kan vara att jag inte orkade blåsa ur med kolsyra. Fatet blåstes ordentligt och primades med bryggsocker. Finns en svagt fruktig ton som jag tror beror på melanoidmalt.
Receptet var egentligen anpassat till kveik, men gjorde en split batch:
80% pilsner
14% ljus münchner
6% melanoid
@60min hallertauer mittelfrüh 17 IBU
@15min saaz 5 IBU
OG 1,050 och ett rätt högt FG 1,015 antagligen beroende på hög mäsktemperatur.