Imperial Stout-bakpulver i mäsken?

Vill du ha tips och feedback på ditt recept? Har du en intressant idé du vill diskutera? Här är forumdelen för dig!

Moderatorer: martinb, alekks, Webbgrupp

Imperial Stout-bakpulver i mäsken?

Inläggav Jäste » måndag 2019-02-25 20:41

Hej!
Som rubriken lyder, vad innebär bakpulver för processen?
Hittade ett spännande recept som Nerdbrewing gjorde för ett gäng år sedan.
Då jag precis börjat med bryggning och BIAB så funderar jag också på antal liter som startmängd till länkat recept?
https://nerdbrewing.wordpress.com/else- ... ial-stout/

Tack för ett bra forum!
Jäste
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 64
Blev medlem: måndag 2018-12-17 14:51

Re: Imperial Stout-bakpulver i mäsken?

Inläggav Djonk » måndag 2019-02-25 22:45

Bikarbonat är lämpligare, används för att höja pH-värdet - här som kompensation för sänkningen rostad malt och rostat korn står för. Men gör det inte på måfå, det där är dubbelt så mycket jag skulle behöva för mitt vatten och man skulle få rätt mycket salt på köpet. Bättre då med https://shop.humle.se/tillsatser/vatten ... e170-100-g för mitt vatten i alla fall, som har "för lite" kalcium.

Knappa in dina värden i en kalkylator som https://sites.google.com/site/brunwater/home/files tillsammans med maltnota och mäskvatten (skulle använda ungefär dubbel mängd vatten mot färdig öl själv) så får du klura på hur mycket du behöver. Om du orkar bry dig om vattenbehandlingen.
Djonk
Maltrostare
Maltrostare
 
Inlägg: 1295
Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
Ort: Stockholm


Återgå till Recepthjälp

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 16 gäster

cron