MAGNUM

Vill du ha tips och feedback på ditt recept? Har du en intressant idé du vill diskutera? Här är forumdelen för dig!

Moderatorer: martinb, alekks, Webbgrupp

MAGNUM

Inläggav te96usn » onsdag 2017-01-04 23:55

Vi har just bryggt vår första öl i vår Cobra, och om jag får säga det själv har vi lyckats ok..

Imorgon ska en brown ale flasksättas, men vi skulle gärna brygga en ny sats i helgen med det vi har kvar hemma..

Dvs jag skulle vilja ha hjälp med är ett recept med MYCKET Magnum då vi har det i överflöd

Vad vi har är..
Humle:
1kg Magnum
50g Cascade
150g Warior
50g East Kent G

Malt:
Rätt mycket olika malter!

Jäst:
Safale US-05
Nottingham Ale (Lallemand) 11 g
Empire Ale (Mangrove Jack's M15)
te96usn
Satsbryggare
Satsbryggare
 
Inlägg: 6
Blev medlem: onsdag 2017-01-04 23:37

Re: MAGNUM

Inläggav Drake » torsdag 2017-01-05 00:03

Verkar som ett bra recept som det är, men spara cascaden till torrhumling. :mrgreen:
Drake
Bryggmästare
Bryggmästare
 
Inlägg: 1910
Blev medlem: torsdag 2014-11-06 01:52

Re: MAGNUM

Inläggav Humlegatan » måndag 2017-02-13 13:59

te96usn skrev:Vi har just bryggt vår första öl i vår Cobra, och om jag får säga det själv har vi lyckats ok..

Imorgon ska en brown ale flasksättas, men vi skulle gärna brygga en ny sats i helgen med det vi har kvar hemma..

Dvs jag skulle vilja ha hjälp med är ett recept med MYCKET Magnum då vi har det i överflöd

Vad vi har är..
Humle:
1kg Magnum
50g Cascade
150g Warior
50g East Kent G

Malt:
Rätt mycket olika malter!

Jäst:
Safale US-05
Nottingham Ale (Lallemand) 11 g
Empire Ale (Mangrove Jack's M15)



För mig så är Magnum mer av en bitterhumle än något som används för att skapa ett recept efter, så att snickra ihop ett recept med stor humleprofil i smak och arom kan bli knepigt. Annars, något med en ren och frisk beska borde ju fungera. Kommer bli en hel del över av humlen dock.
Humlegatan
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 80
Blev medlem: onsdag 2016-10-26 20:51
Ort: Luleå

Re: MAGNUM

Inläggav Drake » måndag 2017-02-13 14:04

Ett kilo Magnum vid flame out och sedan en relativt snabb kylning vore ett intressant experiment. Please? :lol:
Drake
Bryggmästare
Bryggmästare
 
Inlägg: 1910
Blev medlem: torsdag 2014-11-06 01:52


Återgå till Recepthjälp

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster