Hej!
Tänkte brygga en extremt tropisk och fruktig pale ale av den nya jänkar-skolan. Så här ser min skiss ut:
20l i tunnan.
500g Vienna
100g vetemjöl
5 kg Maris Otter Extra Pale
Mäska vid 67C 1h
30 minuters kok
20g El Dorado FWH
50g Mosaic 5 min
80g El Dorado 20min hopstand@80C
50g El Dorado 20min hopstand@80C
100g El Dorado torrhumling
100g Pacific Jade torrhumling
100g Mosaic torrhumling
Jäsa X antal dagar med Yeast Bays Funktown Pale Ale.
Hur ser mitt humleschema ut tycker ni? Är det onödigt att fläska på med ännu en humlesort i torrhumlingen? Och har någon erfarenhet av Funktown Pale Ale? Eftersom det är brett i den så bör den jäsa länge och torrt, men när är det dags att torrhumla egentligen? En månad? Två? Bara vänta tills SG är stabilt?