Maltnota för en hazy juicy IPA

Vill du ha tips och feedback på ditt recept? Har du en intressant idé du vill diskutera? Här är forumdelen för dig!

Moderatorer: martinb, alekks, Webbgrupp

Maltnota för en hazy juicy IPA

Inläggav Bosse Dalenius » fredag 2023-03-17 13:30

Hej alla kloka och kunniga. Jag brygger en hazy juicy IPA som har sitt ursprung från ett kommersiellt bryggeri. Jag har bryggt ett antal gånger och det blir jättebra men maltnotan är för stor för mitt bryggverk och tänkt volym. Då jag bor i Portugal så vill jag också ändra till ingredienser jag lättare kan få tag i lokalt.

Maltnotan baserat på ursprungsreceptet är:

Pale Ale 5,5. kg
Chit Barley Flakes 0,85 kg
Chit Wheat Flakes 0,7 kg
Torrefied wheat 0,4 kg
Naked oats 0,4 kg

Det jag tänkt köra på är:

Pale Ale 5,5 kg
Barley Flakes 0,5 kg
Wheat Flakes 0,5 kg
Oat Flakes 0,4 kg

Mash in 67 grader I 50 minuter och mash out 76 grader I 10 minuter.

Och min fråga är, ser det helt fel ut? Jag fattar att det inte blir samma sak men finns det nått uppenbart galet i maltnotan?

:mrgreen:
Bosse Dalenius
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 69
Blev medlem: torsdag 2020-02-20 16:21
Ort: Óbidos Portugal

Re: Maltnota för en hazy juicy IPA

Inläggav aletorp » fredag 2023-03-17 15:10

Det ser väl okej ut. Skulle jag välja så hade jag valt ha valt 80% pale ale, 10% wheat flakes och 10% oat flakes. Men jag förstår att du vill komma så nära originalet som möjligt.
aletorp
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 28
Blev medlem: lördag 2018-10-27 07:33

Re: Maltnota för en hazy juicy IPA

Inläggav Bosse Dalenius » fredag 2023-03-17 15:12

Toppen! Tack snälla för snabbt svar .. nu skall det mäskas! :)
Bosse Dalenius
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 69
Blev medlem: torsdag 2020-02-20 16:21
Ort: Óbidos Portugal


Återgå till Recepthjälp

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 13 gäster