Hej alla kloka och kunniga. Jag brygger en hazy juicy IPA som har sitt ursprung från ett kommersiellt bryggeri. Jag har bryggt ett antal gånger och det blir jättebra men maltnotan är för stor för mitt bryggverk och tänkt volym. Då jag bor i Portugal så vill jag också ändra till ingredienser jag lättare kan få tag i lokalt.
Maltnotan baserat på ursprungsreceptet är:
Pale Ale 5,5. kg
Chit Barley Flakes 0,85 kg
Chit Wheat Flakes 0,7 kg
Torrefied wheat 0,4 kg
Naked oats 0,4 kg
Det jag tänkt köra på är:
Pale Ale 5,5 kg
Barley Flakes 0,5 kg
Wheat Flakes 0,5 kg
Oat Flakes 0,4 kg
Mash in 67 grader I 50 minuter och mash out 76 grader I 10 minuter.
Och min fråga är, ser det helt fel ut? Jag fattar att det inte blir samma sak men finns det nått uppenbart galet i maltnotan?