- Kod: Markera allt
Batch size: 17 l
3.00 kg Pilsner (2 Row) Bel 66.7 %
0.50 kg Dinkel 11.1 %
0.50 kg Rye Malt 11.1 %
0.50 kg Wheat Malt, Bel 11.1 %
10.00 g Green Bullet - 60.0 min 19.7 IBUs
5.00 g Green Bullet - 5.0 min 2.0 IBUs
1.00 kg Hjortron (i sekundären)
OG: 1.050
IBU: 21.7
Tänkte använda dinkel och råg då jag läste att Débutante använde det, samt att som jag förstår det ger det en lite "orenare" och annorlunda smak vilket jag gärna vill ha. Frågan är om proportionerna är rimliga, eller om jag bör ändra på det? Och hur mycket hjortron kan tänkas vara rimligt för att ge ett smakbidrag som känns, men som inte tar över helt och hållet? Samt slutligen, hur ska jag hantera hjortronen innan de åker ner i sekundären?