Samlade Vattenprofiler

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Re: Samlade Vattenprofiler

Inläggav kylklamp » söndag 2018-10-28 21:19

Västerås 2018-10-10.
Prov taget på Hässlö VV.
PH: 8,2
Ca: 32 mg/l
Mg: 4,7 mg/l
Na: 12 mg/l
SO4: 22 mg/l
CL: 26 mg/l
HCO3: 83 mg/l

Jag uppdaterar wikin med dessa uppgifter.
kylklamp
Satsbryggare
Satsbryggare
 
Inlägg: 5
Blev medlem: söndag 2018-10-28 21:12

Re: Samlade Vattenprofiler

Inläggav Bönan » fredag 2020-01-31 12:32

Vattnet i Boden 2020-01-28

Ca 16 (Kalcium)
Mg 3,7 (Magnesium)
Na 8,2 (Natrium ofta benämnt Sodium på engelska)
SO4 8,2 (Sulfat)
Cl 4,6 (Klorid)
HC3O 74 (Bikarbonat)
pH 8,0
Bönan
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 183
Blev medlem: torsdag 2017-01-12 20:02
Ort: Boden

Re: Samlade Vattenprofiler

Inläggav martinb » torsdag 2020-12-03 11:27

Mjölby 2020-12-02

Ca: 59 mg/l
Mg: 2,3 mg/l
Na: 7.9 mg/l
SO4: 25 mg/l
Cl: 12 mg/l
HCO3: 140 mg/l
pH: 7,7
Forummoderator - SHBF Utbildningsansvarig - SHBF Öldomare
Besök HBG2 på Facebook & HBG2.se
Användarvisningsbild
martinb
Utbildningsansvarig
 
Inlägg: 1011
Blev medlem: fredag 2008-07-18 10:17
Ort: Helsingborg

Re: Samlade Vattenprofiler

Inläggav Lindh » torsdag 2020-12-03 17:16

Södertälje / Nykvarn 2020-10

Ppm eller mg/l, fritt val...
24 Ca
4,8 Mg
19 Na
32 SO4
15 Cl
75 HCO3

Hårdhet 4,4 dH

Fe 0,0050
Mn 0,00052
Al 0,011
Cu 0,0026
K 2,3
pH 8,1
Användarvisningsbild
Lindh
Maltrostare
Maltrostare
 
Inlägg: 1442
Blev medlem: tisdag 2012-08-28 15:59
Ort: Nykvarn/Stockholm

Re: Samlade Vattenprofiler

Inläggav jonasg » onsdag 2021-07-07 12:23

Här https://fev.se/vatten--avlopp/dricksvatten/vattenkvalitet-och-kontroll.html finns vattenprofiler för följande städer/byar i Dalarna:

* Falun, Sundborn, Danholn, Toftbyn och Karlsbyheden.
* Bjursås, Grycksbo och Sågmyra.
* Svärdsjö och Linghed
* Enviken
* Vika, Vika Strand
* Aspeboda
jonasg
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 25
Blev medlem: onsdag 2021-03-03 08:45

Föregående

Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 57 gäster

cron