Hur räknar man med socker i recepten

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Hur räknar man med socker i recepten

Inläggav uffe_i_falköping » onsdag 2008-04-02 13:02

Vilket extraktvärde (heter det så?) får man av socker? Strösocker, candisocker, muscovadsocker o.s.v. skiljer dom sig åt? Finns det något socker som är bättre än det andra? Var köper ni ert "specialsocker"

/Uffe
uffe_i_falköping
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 87
Blev medlem: torsdag 2007-01-04 21:51
Ort: Falköping

Inläggav hakan.liljegren » onsdag 2008-04-02 18:46

Kandisocker har jag hittat på Stockholms Aeter & Essensfabrik på Vallingatan 14 i Stockholm.

/Håkan
hakan.liljegren
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 56
Blev medlem: fredag 2006-12-29 23:15

Inläggav Fredrik Nivert » onsdag 2008-04-02 20:57

Jag hittade följande siffror i en gammal tabell:

Vitt socker 390
Rårörsocker 360
Honung 292
Druvsocker 330
Farinsocker 275
Sirap 360

Siffrorna anger hur många Öchlegrader 1 kg ger i 1 liter vätska.

Ett exempel:
Om du blander 0,5 kg vitt socker i 20 liter öl eller vatten höjs antal Öchlegrader med 0,5*390/20=9,75 Öchlegrader

/Fredrik Nivert
Användarvisningsbild
Fredrik Nivert
SHBF - Bryggkursledare
 
Inlägg: 345
Blev medlem: måndag 2006-10-23 16:18
Ort: Göteborg, ASKIM


Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Bing [Bot], Google [Bot] och 45 gäster