Vattenjustering

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Vattenjustering

Inläggav peterg » fredag 2023-10-06 14:26

Jag undrar hur ni justerar vattnet från Norsborg vattenverk för att göra en tysk pilsner , typ Helles?
peterg
Vattenbehandlare
Vattenbehandlare
 
Inlägg: 206
Blev medlem: fredag 2016-10-28 19:45
Ort: Stockholm

Re: Vattenjustering

Inläggav Kenneth » lördag 2023-10-07 16:30

Jag brukar använda kalciumklorid.
Cirka 5 gram i mäskvattnet på en 20 liters batch.
Flytande cirka 10 ml.
Härliga tider, strålande tider :)
Användarvisningsbild
Kenneth
Jästodlare
Jästodlare
 
Inlägg: 915
Blev medlem: tisdag 2007-01-02 10:28
Ort: Stenhamra

Re: Vattenjustering

Inläggav peterg » lördag 2023-10-07 21:55

10 ml CaCl motsvarar väl 7 gram ungefär? Använder du ingen Lactol?

Jag använder 2,5 ml CaCl och 1,5 ml CaSO⁴ till 20 liter. Jag ser att enligt EZ Water Calculator kan det vara lämpligt med 2 ml MgSO⁴, eller?
peterg
Vattenbehandlare
Vattenbehandlare
 
Inlägg: 206
Blev medlem: fredag 2016-10-28 19:45
Ort: Stockholm


Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 38 gäster

cron