Problem med förkultur

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Problem med förkultur

Inläggav Pelle J » fredag 2022-10-28 17:15

Hej.

Har bryggt öl några år och satt förkultur emellanåt.
Gjorde så igår också - men denna förkultur ser inte ut som vanligt.
Den ser ut som om den "skurit" (se bild).
Någon som har erfarenhet av att detta händer?
Går den att använda eller tvingas jag vaska den?
Bilagor
IMG-4805.jpg
Pelle J
Delmäskare
Delmäskare
 
Inlägg: 17
Blev medlem: lördag 2018-09-15 10:25

Re: Problem med förkultur

Inläggav ekstedt » lördag 2022-10-29 10:08

Det ser ut som högflockulerande jäst.
ekstedt
Munk
Munk
 
Inlägg: 2933
Blev medlem: onsdag 2009-08-12 09:58
Ort: Göteborg

Re: Problem med förkultur

Inläggav ängesbryggarna » onsdag 2022-11-02 14:36

Ser precis ut som WLP002 :) I så fall är det helt normalt utseende för den jäststammen. Och den lägger sig omgående på botten när man slutar röra om i den.
Användarvisningsbild
ängesbryggarna
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 46
Blev medlem: torsdag 2015-03-12 12:02


Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 46 gäster

cron