Extra Laktos efter jäsning

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Extra Laktos efter jäsning

Inläggav Velvetize » onsdag 2022-08-17 19:29

Har en stout på gång. Den har jäst klart men ligger kvar på jästunnan. Hade i lite rostade krossade hasselnötter här om dagen och provsmaka då givetvis lite :D
Skulle vilja att den blev sötare dock.
Funderar då på att ha i Laktos så här i efterhand.
Skulle behöva hjälp med hur man gör då.
Är det bara att koka upp lite vatten och blanda i mjölksockret så det löser upp sig, sedan låta svalna och hälla i?
Antar att man vill koka så lite vatten som möjligt.
Och borde man inte blanda runt lite i jästunnan? All jäst och grums på botten kommer ju dock även det blandas runt.
Kanske inte spelar någon roll om den får stå ett tag till plus att allt kanske sjunker vid kallkrasch?

Hjälp :?
Velvetize
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 82
Blev medlem: måndag 2019-07-01 23:01

Re: Extra Laktos efter jäsning

Inläggav Djonk » onsdag 2022-08-17 21:22

Ja det är inte svårare än så. Men skulle rekommendera att prova ut ratio först i ett glas, det kan snabbt bli ganska läbbigt tycker jag.
Djonk
Maltrostare
Maltrostare
 
Inlägg: 1295
Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
Ort: Stockholm


Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 47 gäster