Nu kommer sent svar, då jag missat era inlägg. Om man gör som du föreslår, Djonk, riskerar inte det att pajja receptet? Det är ändå kanske 10% tillägg på en 20L batch. Bör man då anpassa Spraymalten så det passar stilen? Nu kör jag extra light.
Jag har gjort 4 bryggningar med jäststarter och 2-3 verkar ha fungerat bra med avhällning. Nu har jag en på jäsning som verkar lite trött, men jag satte nog startern lite för tidigt - 1,5 dygn framme och ett dygn i kylen.
Djonk skrev:När man använder magnetomrörare till förkulturen blir den starkt oxiderad, det är liksom poängen, så det vanliga är att hälla bort vätskan och bara ha i jästlagret. Tycker att det är en fördel i "shaken, not stirred"-metoden att man lika gärna kan hälla i rubbet direkt (efter avsmakning) med tanke på att det bör vara den piggaste jästen som fortfarande flyter, men då får du hitta på något sätt att korrigera i Brewfather om du vill att det ska stämma så bra som möjligt.