Lång utjäsningstid med Safale US-05
Postat: måndag 2022-06-27 16:12
Jag brygger en Stout.
OG: 1.072
Jäst: 2 paket Safale US-05.
10 droppar enzym "Amigase Mega L" användes. (Olbryggning.se).
Temperaturkontroll med glykolkylare: 19 grader.
Vid dygn 5: höjning i två steg till 21 grader.
Efter 18 dygn, SG: 1.008. Det bubblar var 3:e sekund.
Nog brukar denna jäst vara ihärdig, men nu räcker det...
Vad har ni för erfarenheter av denna jäst(eventuellt med en liten mängd enzym)?
OG: 1.072
Jäst: 2 paket Safale US-05.
10 droppar enzym "Amigase Mega L" användes. (Olbryggning.se).
Temperaturkontroll med glykolkylare: 19 grader.
Vid dygn 5: höjning i två steg till 21 grader.
Efter 18 dygn, SG: 1.008. Det bubblar var 3:e sekund.
Nog brukar denna jäst vara ihärdig, men nu räcker det...
Vad har ni för erfarenheter av denna jäst(eventuellt med en liten mängd enzym)?