SGP skrev:US-05 är normalt en pålitlig arbetshäst men har du haft i en massa enzymer så finns det väl massor av maltos att tugga sig igenom. Du är redan uppe i 88% skenbar utjäsning vilket är mer än normalt och mer lär det nog bli. Det blir en torr stout det där

Det enda pålitliga sättet att veta om jäsningen är klar är att mäta densiteten flera gånger men om det fortfarande bubblar så kraftigt så är det väl troligen en bit kvar att gå. Här är en Tilt hydrometer praktisk att ha, det är lätt att se om jäsningen stannat av.
"...en massa enzymer"?
Nej, endast 10 droppar.
10 ml per 20 Liter vört anges på flaskan.
Så det är inte "en massa enzymer".
Jag använder en iSpindel, och ser hur jäsningen har planat ut.
Den har följt samma mönster som tidigare jäsningar med den här typen av jäst.
Men då har aktiviteteten plötsligt avtagit, med en bubbla per 2 minuter, och strax därefter så många minuter att jag inte orkat att mäta.
Jag vill gärna att aktiviteteten avstannar, då kyler jag till 7 grader under två dygn, innan jag syrefritt överför ölet till ett Corneliusfat.
SG är 2 pinnar lägre (1.008) än vad iSpindel visar (1.010). Detta framgår med hydrometer.
Jag har inget emot en torr Stout.
https://share.brewfather.app/CtLL8LgKUWKxmg