Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Hövdingen » torsdag 2021-11-25 02:04
Hallå!
Detta hände i min förkultur häromsistens. Har aldrig sett något liknande och då har jag ändå gjort en och annan förkultur. Det ser inte ut som jäst, inte en pellikel och inte mögel. Jag är jätteförvirrad. Britterna verkade inte veta vad det var för något. Är det någon här som vet? Någon i det forum jag postade från början föreslog att det var nypitchad torrjäst som flockulerat. Tyvärr är det inte fallet. Det är en förkultur WLP833 som fått sig en uppväckningsstarter på 250ml á 1.020 efter upptining. Kör fattigmansautoklav (kokar vörten i flaskan) både innan nedfrysning och vid vitalitetskulturen så någonting måste gått riktigt snett om det är en infektion.
https://www.thehomebrewforum.co.uk/atta ... jpg.57982/
-
Hövdingen
- RIMS-byggare
-
- Inlägg: 470
- Blev medlem: fredag 2019-01-11 14:28
av Kenneth » torsdag 2021-11-25 21:44
Tycker det ser ut som jästklumpar.
Men bilden är lite otydlig...
Härliga tider, strålande tider
-
Kenneth
- Jästodlare
-
- Inlägg: 913
- Blev medlem: tisdag 2007-01-02 10:28
- Ort: Stenhamra
av Hövdingen » fredag 2021-11-26 15:46
Tycker inte det ser ut som jäst. Snarare tvådimensionella rispuffar eller något. Har gjort en ny vitalitetskultur på det (för att den stått för länge) och inte sett några tecken på infektion än. Tror att det blir att brygga med det ändå.
-
Hövdingen
- RIMS-byggare
-
- Inlägg: 470
- Blev medlem: fredag 2019-01-11 14:28
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Bing [Bot] och 90 gäster